7x originele babyshower ideeën!

7x originele babyshower ideeën!

Een babyshower organiseren wordt in Nederland steeds populairder. Hoewel sommige zwangere vrouwen geen idee hebben wat te verwachten bij een babyshower en vaak denken dat het mega cliché is, is het gewoon een leuk feestje om de komst van een baby te vieren. En natuurlijk de komst van een nieuwe mama, want een babyshower draait vooral om de levensverandering die de moeder mee gaat maken. Eigenlijk net als een vrijgezellenfeestje, maar nu ga je nog even genieten van een leven zonder de baby. Gelukkig hoeft een babyshower helemaal niet cliché en ongemakkelijk te zijn. Zeker niet met deze originele babyshower ideeën!

Wie betaalt de babyshower eigenlijk?

Maar eerst even wat anders. Want wie betaalt de babyshower eigenlijk? Over het algemeen wordt een babyshower als verrassing voor de zwangere georganiseerd. Een babyshower hoeft dan helemaal niet duur te zijn. Zo kun je babyshower spelletjes voor een habbekrats printen. Maar goed, uiteindelijk worden er toch kosten gemaakt. Zijn er standaard regels over wie de babyshower gaat betalen? Nou die zijn er dus niet. Maar over het algemeen worden alle kosten op één hoop gegooid en uiteindelijk worden de kosten voor de babyshower verdeeld over de gasten. Wat ook wel eens gebeurd, is dat de moeder van de zwangere de kosten van de babyshower op zich neemt. Ben jij een babyshower aan het organiseren? Maak dan in ieder geval vooral duidelijke afspraken over de kosten en de verdeling daarvan. Goed, nu door naar de toffe ideeën voor een babyshower!

Het eerste op een babyshower

Wat is het eerste wat je doet op een babyshower? Als je een originele babyshower wil organiseren, volg je natuurlijk sowieso niet de regeltjes zoals die van een standaard babyshower. Dus dat gastenboek kun je wel achterwege laten. Ook de spelletjes als babyhapjes proeven, luiers ruiken en namen raden doen we niet tijdens een originele babyshower.

Geen cliché babyshower

Een babyshower draait natuurlijk om de zwangere vrouw. Het belangrijkste is om haar in de watten te leggen. Maar wat kun je allemaal doen op een babyshower, zonder de cliché spelletjes en activiteiten? Daar hebben wij natuurlijk heel veel ideeën voor en dit zijn, wat ons betreft, de tofste en originele ideeën voor een babyshower.

1. Foto booth!

In plaats van een gastenboek, maak je een foto booth! Met een paar toffe babyshower foto booth props maak je foto's van de mama-to-be en de gasten. Uiteindelijk maak je van alle foto's een mooi fotoboek en zo heeft de zwangere geen gastenboek, maar wel alsnog een prachtige herinnering aan haar babyshower.


2. Nodig ook mannen uit

Het is mega cliché dat er alleen maar vrouwen op de babyshower aanwezig mogen zijn. Veel origineler is het om ook mannen én daarmee ook de papa-to-be uitnodigt voor de babyshower. En misschien is het voor de zwangere in kwestie ook wel zo fijn dat niet alle aandacht steeds op haar gericht is.

3. Serveer alcohol

Sorry voor de zwangere, maar tijdens een babyshower hoeft echt niet alleen maar limonade en mocktails geschonken te worden. Voor de gasten is het natuurlijk veel leuker als er bij binnenkomst een glas prosecco uitgedeeld wordt. Het is en blijft een ijsbreker en bovendien maakt het eventuele babyshower spelletjes een stuk leuker.

4. Ongevraagd advies

Tijdens een babyshower wordt er vaak ook een blad ingevuld met prachtige adviezen voor de mama in spe. Mega cliché dingen worden er dan opgeschreven over hoe prachtig en mooi het ouderschap is. Maar wat als je anoniem advies mag geven tijdens een babyshower? Dat is toch veel origineler!? Daar zou je al je ongevraagde en ongenuanceerde adviezen op neerpennen. Maak een anonieme tip box met het label 'ongevraagde en ongenuanceerde adviezen'. Wedden dat de kersverse mama straks écht wat heeft aan al deze adviezen!

5. Grappige babyshower quiz

Oké toegeven, een babyshower quiz is niet per se origineel, maar een grappige babyshower quiz natuurlijk wel!

Wat dan weer wél origineel is, is de Babyshower Escape Room!

6. Verbied bevallingsverhalen!

Voor iedere keer dat het woord 'bevalling' uitgesproken wordt, moet er een shotje genomen worden (niet voor de zwangere, duh). Het is meteen een mooie manier om alle gruwelijke bevallingsverhalen te verbannen. Want laten we eerlijk wezen, tijdens een babyshower zit niemand te wachten op je helse bevallingsverhaal.

7. Zwangerschapscravings bar

Waar alle gasten naar de bar kunnen voor een cocktail, kan de zwangere naar haar eigen zwangerschapscravings bar. Een bar met (hoe cliché) augurken, zoute haring en chocola is de meest originele bar op een babyshower ooit!

Terug naar blog